Хакер заплашва да разкрие финала на поредицата за Хари Потър

Pinterest LinkedIn +

Компютърен взломаджия, представящ се като Gabriel, е заявил, че разполага с цифровото копие на последната книга с приключенията на Хари Потър. Хакерът е готов да разкаже финала и дори да я пусне в интернет преди официалната й премиера, предава Reuters.

Книгата трябва да се появи на пазара на 21 юли тази година. Хакерът твърди, че е проникнал в системата на издателската къща Bloomsbury, държаща изключителните права върху книгата и е готов да разкрие отговора на един от най-задаваните въпроси - кой ще умре в края на книгата и кой ще е неговият убиец.

"Целта ми е да направя последната книга за Хари Потър скучна и безинтересна", казва Gabriel.

Представители на издателската къща, грижещи се за похитения сървър, отказват коментар по случая. Единствено PR агентът на Джоан Роулинг се ангажира с официално изявление, от което стана ясно, че ако в интернет се появи копие на книгата или части от нея, автентичността им ще бъде съмнителна.

Несериозно приемат заплахата и спецовете от антивирусната компания Trend Micro. "Подобна информация се появи и за предишните книги, но в хакерските среди често се пускат слухове, които са нереални", отбелязва Дейвид Перри (David Perry) от Trend Micro.

Само в САЩ вече са поръчани предварително над 500 000 екземпляри от книгата. Предвижда се основният тираж на последната книга за малкия магьосник да бъде 12 милиона броя.
Сподели.