Hail to the King! Avenged Sevenfold покориха UK Top 100 Albums Chart за първи път

Pinterest LinkedIn +

Американската рок банда Avenged Sevenfold регистрира забележително постижение, като дебютира директно на първото място в официалната класация за албуми на Великобритания. Hail to the King е шести албум за групата от Ориндж Каунти, предвождана от атрактивния M. Shadows. Неговият предшественик от 2010 г. – Nightmare – не успя да се изкачи по-високо от петата позиция в британската класация.

След четири седмици на върха британският оперен дует Richard & Adam, придобил такава популярност благодарение на Britain’s Got Talent, отстъпва с три позиции наведнъж и в новото издание на UK Top 100 Albums The Impossible Dream заема четвърто място.

На второ място с минимален пасив спрямо Avenged Sevenfold дебютира британският продуцент и музикант Шахид Кхан (Shahid Khan), известен с артистичното си име Naughty Boy и с прозвището "Banksy на музикалната сцена". Около 1000 копия не са достигнали на неговия дебютен албум Hotel Cabana за първото място в класацията, отбелязват от Official Charts Company.

Толкова малка разлика между двата най-продавани албума в едно и също издание на UK Top 100 Albums се наблюдава сравнително рядко, като досега през 2013 г. има само един случай на по-оспорвана битка за първото място – през юни Mumford & Sons изпревариха Майкъл Бублей само с 225 копия (#1 Babel, #2 To Be Loved).

Успехът на Кхан е закономерен, като се има предвид, че той продуцира и участва в написването на най-продавания албум на 2012 г. - Our Version Of Events на Emeli Sande, а включеният в Hotel Cabana сингъл La La La с участието на Сам Смит се превърна в един от хитовете на лято 2013 и четвъртото най-продавано парче от началото на 2013 г.

Наскоро Naughty Boy влезе в студиото заедно с Лили Албън и Уилям Орбит, за да даде своя принос за създаването на следващия албум на Бритни Спиърс.

Що се отнася до триумфа на Avenged Sevenfold, според главния редактор на Metal Hammer и водещ по Team Rock Radio Александър Милас той е знаменателен за развитието на съвременната тежка музика и доказва, че нейните фенове са все така многобройни.

Той припомня факта, че само преди няколко месеца на първото място в UK Top 100 Albums бе регистрирана друга хеви метъл банда – британските легенди Black Sabbath, чийто 19-ти студиен албум, озаглавен "13", успя да покори и Billboard 200.

Hail to the King излезе в САЩ няколко дни по-късно (на 27 август), поради което ще дебютира в следващото издание на Billboard 200. Досега Avenged Sevenfold нито веднъж не са оглавявали американската класация за албуми.

Новото издание на официалния чарт на Великобритания за сингли не се отличава от предходното на ниво топ 3 - първото място за трета поредна седмица остава във владение на Ели Гулдинг, следвана от Avicii и Klangkarussell ft Will Heard.

Сподели.