Killer Queen! Кейти Пери покори Hot 100 и UK Top 40, пуска нов парфюм (Видео)

Pinterest LinkedIn +

Малко повече от месец преди появата на четвъртия й студиен албум Prism Кейти Пери вече бетонира статута си на една от най-влиятелните представителки на световната поп сцена, като покори едновременно класациите от двете страни на океана.

Дебютният сингъл от проекта – Road – пребори конкуренцията на рекордьора на 2013 г. Blurred Lines и се изкачи до първото място в Hot 100, а само няколко дни по-късно Official Charts Company обяви парчето за новия лидер в UK Top 40.

Нещо повече – със 179 000 изкупени копия за една седмица Roar стана третият най-бързо продаван сингъл на Острова от началото на 2013 г. (след Wake Me Up на Avicii и Blurred Lines на Robin Thicke) и счупи личния рекорд на Пери, регистриран през 2010 г. с хита California Gurls с участието на Snoop Dogg (123 600 продадени копия в Обединеното кралство за една седмица).

"Във Великобритания се намират най-важните групи хора в света за мен, тъй като чувствам, че Великобритания изпреварва духа на времето… Британците СА духът на времето! Там са се зародили много от музикалните течения, а  музиката, която се прави там в момента, ме вдъхновява за моята собствена.

Сега слушам много AlunaGeorge, а и всичките тези страхотни артисти и парчета, които слушате през последните осем месеца. Обичам да ходя на Острова и ми предстои да го направя няколко пъти преди края на годината", споделя 28-годишната изпълнителка на No.1 хитовете California Gurls, Teenage Dream, Firework, E.T. и Last Friday Night (T.G.I.F.).

В САЩ Roar достигна до първото място в Hot 100 три седмици след рилийза си в изданието от 7 септември, оставайки лидер и в следващото, като междувременно излезе видеото към него, което генерира 50 млн. гледания за 6 дни. Парчето записа три седмици под No.1 в чарта Digital Songs, като само за една седмица бе свалено близо 450 000 пъти.

Освен с огромния успех на Roar, участието й на наградите на MTV, появите й на страниците на модните списания и редица други светски и медийни изяви Пери фокусира вниманието върху себе си и с дебюта на своя нов парфюм, кръстен на една от класиките на британските легенди Queen.

"Създавайки Killer Queen, бях вдъхновена от идеята за силна, самоуверена и властна жена и се надявам, че съм съумяла да вдъхна в този парфюм онова, което ще отключи силата във всяка от вас", казва Пери.

Killer Queen е дъхава флорална композиция от нотки на диви ягоди, петльов гребен и масло пачули и ще се продава срещу $60 за 100 ml.


Сподели.