Hadoken - сега всеки може да бъде супергерой

Pinterest LinkedIn +


Кой не би искал да притежава свръхестествени способности, каквито в най-различен вид и форма са присъщи за супергероите (и суперзлодеите, разбира се)? Или да пресъздаде в реалния живот сюжета на някоя култова видеоигра? Явно желаещите са много, ако се съди по скоростта, с която интернет мемето Hadoken получи разпространение в целия свят.

Носейки името на една от специалните атаки в Street Fighter - една от най-популярните и комерсиално успешни видеоигри на всички времена - Hadoken произлиза от родината на владеещите я Ken, Ryu, Sakura, Dan Hibiki, Dan Hibiki, Akuma, Sean, Allen, Kairi и Gouken - Япония.

В новото си значение Hadoken представлява режисирана фотография, при която единият от участниците изпълнява хадокен с юмрук, произвеждащ въображаемо мощно електромагнитно поле, което връхлита всички в обсега му подобно на вълна или тайфун.

Преди да създадете своя собствен Hadoken, с който да се прочуете в социалните мрежи, вижте няколко перфектно изпълнени и уловени от фотографа "улични битки".

Сподели.