Групите „Таралеща“ и „Фолтин“ ви канят на едно взривяващо сетивата музикално изживяване

Pinterest LinkedIn +

Балкански страсти с европейски музикален привкус ще зарадват фенове на 21 април в София и на 22 април в Пловдив

Северномакедонските музиканти от „Фолтин“ са познати от участията си във фестивали из цяла Европа. „Таралеща“ са обичани и топло посрещани от българската публика заради различната си танцувална музика, обединяваща много стилове. Комбинацията от концерт на двете групи обещава незабравими емоции, съчетани с балкански страсти с европейски привкус и много танци под съпровода на над десет различни инструмента.

Афиш за концертите

Група „Фолтин“ съществува от 1995 година, а музиката им звучи непредсказуемо и предизвикателно – сюрреалистична, страстна, остроумна и пълна с изненади. Смесват различни музиклани стилове като фънк, електро акустик, джаз, алтернатив и инди рок. Музиката им е свежа, топла, безкрайно богата на ритми и въображения и има способността да прави хората щастливи. Представленията им са в театрално-кабаретен стил, изграден по време на работата им в различни театри, за които са записвали и продуцирали музика. Номинирани са в две категории/победител с три награди "Sundance 2019 Honeyland" и са международно признати с девет победи и 26 номинации за филма „Тайна съставка“. Текстовете на първите три албума на „Фолтин“ са смесица от фонетични имитации на езици, включващи испански, френски, румънски и португалски. Спектаклите им са гледани от публиката в цяла Европа, включително и в България. Свирили са на фестивалите „Bansko jazz fest“, “Frankofilis”, “Kapana fest”, „Wake up fest“ , "Аполония" и много други.

Добре познатите на българската публика „Таралеща“ имат издадени три албума, в които съчетават малко блус, капка реге и афробийтове, съчетани с български ритми и още много други. Неподражаеми като стил и текстове, групата се радва на голяма популярност.

Комбинацията на музиката и представянията на двете групи в тандем е трудна да се опише. Това ще бъде третото им съвместно излизане на сцена, атмосферата ще бъде нажежена максимално, а остатъчната емоция ще си спомняте дълго време.

Това изживяване можете да си подарите на 21 април в София в клуб „Mixtape 5“ и на 22 април в Пловдив в клуб “Under city“.

Билети се предлагат на сайта bilet.bg

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.