Група "Спринт" празнува своята 40-годишнина с нов албум и поредица концерти

Pinterest LinkedIn +

Неспиращата да се развива и експериментира българска рок група "Спринт", превърнала се в символ на новаторството със своето ню уейв звучене още през 80-те години, отбелязва своя 40-годишен юбилей с нов албум. 

"Галактика 2х20" е четиринадесетият студиен запис на групата. Той съдържа 12 нови песни и кавър на първото й студийно парче "Усмихни се". Албумът ще бъде представен на живо със специален концерт тази неделя (30 юни) в Южния парк. Сцената на открито ще радва публиката още от 16:00 часа с кратки концерти на перспективни млади банди, селектирани от група "Хоризонт", които ще се качат на сцената преди “Спринт”.

Точно в 20:00 часа ще зазвучат и първите акорди от "Галактика 2х20". Освен вече представените сингли от албума и новите песни групата ще зарадва феновете и с няколко от вечните си хитове като "Хей, здравей", "До телефона" и "Домино". 

В подкрепа на актуалния си запис музикантите от "Спринт" ще направят и традиционното си лятно турне, което ще завърши с голям концерт в Националния дворец на културата през есента. 

Българската рок група "Спринт" е създадена през 1981 г. През 40-те години от своето съществуване рокаджиите натрупват внушителен международен опит, обикаляйки в над 23 страни в света, и затвърждават името си пред стотици хиляди фенове на различни континенти. Носители са на многобройни български и международни награди и през годините делят сцена с емблематични световни музиканти като Лени Кравиц, китариста на "Rolling Stones" Мик Тейлър, Аланис Морисет и много други. 

Независимо че дълги години "Спринт" се изявяват на чуждестрани музикални сцени, Пейо Пеев (барабани, вокал), Асен Драгнев (клавишни и вокал), Милко Андреев (китара, клавиши, вокал), Пенко Богданов (китара, вокал) и Емил Колев (соло вокал, бас) продължават да засвидетелстват уважението си и към българската публика и се радват на нейната подкрепа и любов.

Сподели.