Сигнал отпразнуваха 25 години на сцена

Pinterest LinkedIn +

Легендарната българска рок група “Сигнал”отпразнува 25 години на сцената с турне в големите български градове. Запис от концерта на групата на площад “Независимост” във Варна, зрителите на Сателитна и Интернет телевизия “КАНАЛ 8” ще могат да видят в събота – 27 септември от 21.00 часа.

“Сигнал”са първата българска рок група, която свири изключително само свои песни на концертите си. Това е групата, издала първия двоен рок албум в историята на музиката в България – “Каскадьори” (1981 г.). Запазена марка за четиримата влюбени в музиката рокаджии са не само бързите “здрави” рок парчета, но и мелодичните балади. Всички помнят “Липсваш ми”, “Да те жадувам”, “Лодка ли е любовта”.
“Сигнал”е едно истинско приятелство между великолепни музиканти, скрепено в над 4000 концерта, доказано в 12 –те им хитови албума с космически за времето си продажби. “Сигнал”е групата, която навсякъде по света - Чехия, Германия, СССР, Куба, Скандинавието е пяла на български. Печелили са два пъти приза “рок група на годината”, награда от Златния Орфей, но най-ценното за тях си остава любовта и нестихващия интерес към всичко сътворено от тях през годините от страна на стотиците хиляди предани фенове.
“Сигнал”е групата, която има в биографията си истински полицейски терор. Случаят в Бургас е първата драстична и груба милиционерска акция, насочена срещу български рок музиканти и техните почитатели. На паметния 10 февруари 1982 в зала “Изгрев” във Бургас, по време на концерта милицията надвишава правата си и започва да бие разгорещилите се на сцената млади хора. “Сигнал” прекратяват концерта и по-късно плащат скъпо на властта. Техните албуми са иззети от магазините в страната, а тяхната музика не звучи нито по радиото, нито по телевизията. Разбира се, това изпитание не прекратява работата на групата. След инцидента, те издават още 5 албума с невероятна музика.
Кадри от концерта, заснет от “Канал 8” във Варна ще бъдат включени във филма за група “Сигнал”който се снима и монтира в момента и чийто автор е режисьорътДани Караджов, син на вокалиста на групата Йордан Караджов.
Сподели.