Група Остава се завърна от второ немско турне

Pinterest LinkedIn +

С концерт на 21 януари в Мюнхен завърши второто турне-зад-граница на група Остава. Като по-успешно от първото го определи фронтменът на групата - Свилен Ноев, и разкри за Avtora.com.

Две седмици престой и участия в 5 клуба в различни градове от всички краища на Германия е статистиката на турнето, като кулминацията е бил концертът на Остава в Мюнстер; в тамошния клуб Gleis 22 са свирили артисти от величината на Ник Кейв. Там групата е поделила сцена с известната немска банда Orange, докато в Хамбург, в Schilleroper, съпортът е бил в лицето на българо-немското трио Неопит Пилски, за което Avtora.com преди време писа.

"Това беше най-важното ни участие и стана смазващо добър концерт - в България отдавна не сме имали такъв", каза Свилен имайки предвид Мюнстер.

"Много си разширихме мирогледа с това турне. Човек като постои в България започва да си мисли, че тук е супер, но като излезе навън разбира за какво става дума", обобщи музикантът.

Също така той сподели плановете на групата да реализира следващия си албум, парчетата за който вече се записват в демоверсии, първо на английски и после на български.

"Искаме да може да се издава в цял свят. Не си поставяме срокове - достатъчно известни сме в България, за да можем да си го позволим. Освен това можем да разчитаме на последния си албум поне още половин година", допълни вокалистът на Остава.

Вече на българска територия групата има два концерта в близките дни - на 28 януари и 1 февруари в София. Предварително анонсираното участие на 25-ти във Варна е със сменена дата - 15 февруари. По-мащабни концерти в България не влизат в близките планове на Остава.

Сподели.