Група Awake представя дебютен албум с клубна промоция

Pinterest LinkedIn +

На 18 февруари столичната група Awake ще представи официално първия си дългосвирещ студиен запис – “Little Bliss”. Събитието ще се състои от 21:00 ч. в клуб Swingin’ Hall в София.

Специално за промоцията на дългоочаквания си първи албум музикантите от Awake са подготвили видео материал, включващ кадри от концерти, интервюта и клипове на групата. Той ще бъде излъчен преди концертната част от промоцията, когато музикантите ще представят парчетата от албума „Little Bliss”.

Къде и как групата записа своя дебютен диск, един от малкото рилийзи на твърд носител в последно време, при това ориентиран изцяло към рок феновете, Avtora.com научи от фронтмена на групата, Иван Иванов:

„Записахме албума в студиото на барабаниста ни (Желяз Железов, екс P.I.F.) - Pacific Studio. От първоначалната наличност от над 30 парчета избрахме тези единайсет, които ще чуете в “Little Bliss”. Ако трябва да бъда откровен, това е опит за истински рок албум, такъв какъвто всеки от нас е слушал от дете и до ден днешен харесва. Напоследък на концертите ни много хора, включително колеги артисти, изразяват своето признание за музиката ни, което ни кара да се чувстваме уверени в това, което правим. Доволни сме от резултата – оттук нататък феновете имат думата”, споделя Иван (26 г.)

Запитан защо групата се самозаписва и самоиздава, музикантът отговаря:

„Избрахме този труден начин, защото в България няма традиции в записването и издаването на рок музика. Аз лично се сещам за не повече от 3-4 истински български рок групи. Напоследък стават все повече музикантите и групите, които творят в правилна посока, което ни радва, но за съжаление тези артисти нямат рамото на продуцент, издателска компания, мениджър и изобщо екип от хора, с които да работят за един истински продукт. Не че няма хора, които да изградят такъв екип в България, но никой не си прави труда да намери истинска цел или пазар, които да ги обединят в нещото, наречено шоубизнес”.

„И въпреки това ние успяхме да съберем около себе си един такъв екип от съмишленици, които се погрижиха за цялостната визия на албума и създаването на видеото към „Little Bliss” (актуалния сингъл на групата и стартово парче от албума, бел. ред). Това са креативни млади хора, всеки от които посвещава на Awake извънработното си време. Използвам случая да благодаря на всеки от тях, както и на всички медии, които уважават труда ни!”, допълва вокалистът на Awake, автор на музиката и текстовете на всички песни, включени в албума.

„Четете текстовете”, казва Иван. „Препоръчвам “Verve”, “Freedom” и “Little Bliss”.

„Little Bliss” ще може да бъде закупен на място от гостите на промоцията на ексклузивната цена от 10 лв., в която е включен и вход. Цената само за вход ще бъде 5 лв., а само за диск – 10 лв.

Сподели.