Grizzly Bear издават нов албум, потеглят на световно турне. Чуй новия им сингъл тук

Pinterest LinkedIn +

Американската инди рок банда Grizzly Bear обяви датата на издаване и траклиста на своя нов, четвърти поред студиен албум, явяващ се наследник на високо оценения Veckatimest от 2009 г., чийто пилотен сингъл, Two Weeks, бе включен в саундтрака на шоуто How I Met Your Mother, лентата Crazy, Stupid, Love и рекламен спот на марка леки автомобили.

Проектът, чието заглавие предстои да бъде разкрито, ще се появи на 18 септември 2012 г. през Warp Records и е предвождан от сингъла Sleeping Ute, публикуван в директорията на бандата в YouTube на 5 юни с описанието "Първата песен от нашия нов албум + световно турне. Как ви звучи?", включващо също така датите от концертната серия на музикантите.

Тя ще стартира два дни преди премиерата на албума от Ноксвил, Тенеси, оставайки на територията на Северна Америка до 10 октомври. След това Даниел Росен, Ед Дрост, Кристофър Биър и Крис Тайлър ще прелетят океана и ще продължат да промотират новия си запис в Европа, започвайки с пет дати на Острова, преди да сложат край на турнето си в края на ноември с два концерта в Нова Зеландия.

Появявайки се на музикалния пазар през май 2009 г., Vecktatimest дебютира под No.8 в Billboard 200 и до момента е продаден в над 220 000 копия само в САЩ. Сред известните фенове на бандата е Jay-Z.


Сподели.