Грег Зешчук напусна поста си в BioWare Austin, остава VP на EA

Pinterest LinkedIn +

Д-р Грег Зешчук – съоснователят на BioWare и вицепрезидент на Electronic Arts, обяви, че напуска поста си на главен мениджър на BioWare Austin – студиото, производител на злополучната масова мутлиплеър екшън ролева игра Star Wars: The Old Republic. Той изтъква като основен мотив за решението си желанието да се върне в Едмънтън при семейството си, от което бе разделен заради работата си в Остин.

Неговият заместник вече е известен – това е бившият шеф на Major League Gaming Матю Бромбърг, комуто Зешчук е поверил поста си още през май тази година.

"Заедно с Рей (Музика – съоснователят на BioWare) избрахме Матю Бромбърг и се уверихме, че се справя чудесно с отговорностите си. При мен от самото начало се знаеше, че работата ми в Остин ще приключи на даден етап (семейството ми остана да живее в Едмънтън, докато аз бях в Остин) и сега дойде моментът, в който прехвърлих топката на Мат. Така ще имам възможността да обхвана много по-широк спектър игри на BioWare, вместо да се фокусирам върху една единствена, какъвто бе случаят със SWTOR", казва Зешчук в изявлението си.

В това на Electronic Arts изрично се подчертава, че функциите му в компанията, собственик на BioWare, остават същите, както и че няма промени по никоя от длъжностите, заемани от Рей Музика.

Основателите на BioWare са изпълнителни продуценти на игри и поредици като Shattered Steel, Baldur's Gate, MDK2, MDK2: Armageddon, Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of the Old Republic, Jade Empire, Mass Effect и Dragon Age.

Сподели.