Гравитация (Gravity)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2013, 90 мин. Режисьор: Алфонсо Куарон Сценаристи: Алфонсо Куарон, Джонас Куарон С участието на: Сандра Бълок, Джордж Клуни, Ед Харис и др. Трилър, фантастика

За филма:

Дългоочакваната нова лента на създателя на Y Tu Mamá También (И твойта майка също) Алфонсо Куарон вече е факт. Куарон е добре познат на киноманите с жанрово разнообразните си творби, сред които са Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (Хари Потър и затворникът от Азкабан) и Children of Men (Децата на хората). Скоро се очаква да излезе и сериалът Believe, чийто създател също е Куарон.

Главните роли в Gravity са поверени на носителите на "Оскар" Сандра Бълок и Джордж Клуни. Клуни (The Descendants, The Ides of March) и Бълок, която повечето от вас са гледали както в донеслия ѝ отличието на Академията The Blind Side, така и в Extremely Loud & Incredibly Close и The Heat, се впускат в едно наистина завладяващо космическо приключение.

Историята:

Доктор Райън Стоун (Сандра Бълок) е медицински инженер на първа мисия в открития космос. Внезапен инцидент оставя нея и астронавта Мат Ковалски (Джордж Клуни), който ръководи мисията, да се реят в космоса, след като совалката им е унищожена.

Сподели.