Grand Theft Auto III чества 10 години с мобилен римейк

Pinterest LinkedIn +

Десет години след появата на Grand Theft Auto III, до няколко седмици собствениците на определени мобилни телефони и таблети, захранвани с iOS и Android OS, в това число iPad 2, новия iPhone 4S, HTC Evo 2, Motorola Atrix, Samsung Galaxy S2, Droid X2, LG Optimus 2X, Acer Iconia, Asus Eee Pad, Motorola Xoom и Samsung Galaxy Tab 10.1, ще получат възможността да се сдобият с първия мобилен порт на високо признатия сандбокс екшън адвенчър на RockStar.

Оригиналната Grand Theft Auto III излезе най-напред за PS2 през октомври 2001 г. и стана най-продаваната видео игра на годината. По данни на Metacritic, средноаритметичният й рейтинг, калкулиран на база оценките на критиците, възлиза на 97/100, което прави Grand Theft Auto III най-високо оценената PS2 игра на всички времена.

PC версията й излезе през май 2002 г., тази за Xbox – през ноември 2003 г., а преди една година RockStar издадоха и Mac OS X порт на GTAIII. Действието в нея се развива в наши дни в Liberty City – измислен метрополис, ситуиран в Ню Йорк Сити, около престъпник на име Клод, който е принуден да се докаже отново в криминалния свят на града, започвайки от нулата, след като е натопен от своята приятелка при банков обир.

Пак по повод юбилея на играта RockStar ще пуснат в продажба и лимитирана серия умалена фигура на Клод в мащаб 1:6, която ще може да бъде закупена срещу $150. Цената на с iOS / Android версията на играта предстои да бъде обявена.

Сподели.