Графити, музика, BMX и много изненади на 8-ия Национален графити фест в София

Pinterest LinkedIn +

За осми пореден път в София ще се проведе Национален графити фестивал. Той ще започне в 12:00 ч. на 26 септември, а за арена на финалния кръг отново ще бъдат използвани огражденията на паметника край НДК.

Всички финалисти в графити конкурса ще разполагат с еднакъв набор материали. Не се допуска използването на смесени техники (четки, аерограф и др.).

Голямата награда е пътуване до Барселона с посещение на единствената в Европа фабрика за графити материали, както и графити сесия с майстори на графитите от Испания.

Специални гости на събитието са райтърите Mser от Румъния и Turbo от Турция. И двамата ще бъдат включени в журито, а по-късно през деня ще демонстрират възможностите си пред публиката.

Освен състезанието, на мястото на събитието ще се проведе и акция "Сливи за смет" - всеки, който изхвърли боклук на правилното място, ще получава награда за усилието си. Кампанията има за цел да напомни на младите хора как и къде да изхвърлят разделно своите отпадъци, както и почистването на района около НДК.

Двама от най-опитните български майстори на графити - Arsek и Eraze, ще обучават най-малките фенове на уличното изкуство. Малчуганите ще бъдат запознати с различните техники на рисуване, историята на графитите, специфичните особености на стиловете и т.н.

По време на Националния "Монтана" графити фест, на посетителите ще бъдат представени и артистите от пътуващата формация Цирк Cumbo - жонгльори, акробати, клоуни, ходене по въже и много други атракции ще забавляват публиката.

Бандите Ogi 23, Q-check, Fyeld и Atila заедно с Shano Crew ще подгряват феновете в късните часове на фестивалния ден. Освен тях, на сцената ще се качат и Electric Dragon - любопитна смесица от рап, пънк и нинтендо звуци, както и DJ Mad Bear.

Огнено шоу и танци от Naria Inri Magaria, Power Jump, BMX демонстрация и състезание за най-добър BMX трик ще допълнят програмата на 8-ия Национален "Монтана" графити фест.

Сподели.