Господари на нощта (We Own the Night)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2007, 117
Режисьор: Джеймс Грей
Сценарий: Джеймс Грей
С участието на: Марк Уолбърг, Хоакин Финикс, Робърт Дювал, Ева Мендес, Алекс Виадов, Олег Тактаров и други. Криминален, драма, със субтитри, английски, руски

Само с два филма зад гърба си, но с висока оценка от критиката за тях, режисьорът Джеймс Грей (“Малката Одеса”) реализира новия си проект “Господари на нощта”. Криминалната драма е с участието на Марк Уолбърг (“Планетата на маймуните”), Хоакин Финикс (“Гладиатор”), Робърт Дювал (“Гражданско дело”) и Ева Мендес (“Хитч”). Сценарият, който също е дело на Грей, разказва за двама братя, които избират двете страни на закона, но съдбата ги кара да обединят усилията си, за да оцелеят.

Голяма част от актьорите в поддържащите роли са руснаци – Алекс Виадов (“Контакт”) и Олег Тактаров (“Маями вайс”), чийто имена вече често могат да бъдат видени по афишите на холивудските продукции. Марк Уолбърг и Хоакин Финикс, освен че изпълняват главните роли във филма, са и продуценти на лентата на Грей, като двамата бяха екранни партньори и в предишния му филм “Депо” (2000).

Албърт Грузински (Робърт Дювал) е дългогодишен капитан в полицията, който стриктно спазва своите принципи. Неговите синове Робърт (Хоакин Финикс) и Джоузеф (Марк Уолбърг) тръгват по своя път и докато единият следва стъпките на баща си, то другият решава, че полицията не е за него. Робърт приема фамилията на майка си Грийн и с времето се дистанцира от семейството си. Заобиколен от пласьори, проститутки и мафиоти той успява да се издигне до управител на елитен нощен клуб, собственост на руската мафия.

Годините минават в забавления с приятелката му Аманда (Ева Мендес), но един ден в клуба идва полиция, водена от баща му и брат му, които търсят наркотици. Основната ми цел е да разбият мрежата на руснака Вадим (Алекс Виадов), който е основният доставчик на кокаин в района. Ядосан от полицейската хайка, Вадим издава смъртна присъда на Джоузеф, но той успява да оцелее, след като е прострелян. Руската мафия взима за цел полицейското семейство Грузински, което кара Робърт да се замисли на чия страна е този път. Дилемата не му дава покой – дали да остане лоялен на мафията или да спаси близките си от сигурна смърт.

Официален сайт:
http://www.sonypictures.com/movies/weownthenight

Сподели.