"Gorillaz" създават анимационна музикална поредица – "Song Machine"

Pinterest LinkedIn +

Виртуалната банда "Gorillaz" има нов анимационен проект – музикалната поредица "Song Machine". Първата песен "Momentary Bliss" показва групата в съюз със slowthai и Slaves.
 
"Song Machine" е един изцяло нов начин, по който правим това, което правим. "Gorillaz" чупи формата, защото форматът остаря. Светът се движи по-бързо от супер заредена частица, затова трябва да сме готови да паднем. Ние дори не знаем кой ще влезе в студиото след това. "Song Machine" се храни с непознатото, задвижва се от хаоса. Така че, каквото и да идва, по дяволите, ние сме готови да правим музика така, все едно няма да има утре. За всеки случай…", казва барабанистът Russel.


Сезон 1 показва как към 2D, Murdoc, Noodle и Russel се присъединяват вълнуващи и необявени до момента творци, които ще записват на живо в "Kong Studios" заедно с виртуалната банда. Камерите  записват 24/7, четвъртата стена е съборена, чайникът е включен, хаосът е реален, вратата е отворена… Какво следва? Следете и разберете.
 
Всеки епизод на Song Machine ще бъде придружаван от "Machine Bitez" – малки разговори "хапки" между анимационните членове на групата и колабораторите от реалния живот.

Певецът 2D, басистът Murdoc Niccals, китаристът Noodle и барабанистът Russel Hobbs стоят зад анимационните герои от виртуалната група "Gorillaz". Дебютният им албум носи името на групата и излиза в далечната 2001 г. Спечелилите награди "Брит" и "Грами" следващи албуми на групата са "Demon Days" (2005 г.), "Plastic Beach" (2010 г.), "The Fall" (2011 г.), "Humanz" (2017 г.) и "The Now Now" (2018 г.). Бандата е включена в Книгата на рекордите на Гинес като най-успешната виртуална група на планетата.

Вижте първия епизод "Momentary Bliss ft slowthai и Slaves":

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.