"Hollywood" e най-новото парче на "Gorillaz"

Pinterest LinkedIn +

"Gorillaz" представиха новия си сингъл "Hollywood", който излиза на 29-ти юни. Това е последният сингъл, който издават преди излизането на предстоящия им албум шести студиен албум "The Now Now".

Записано като демо в хотелска стая в Западен Холивуд, докато групата е на турне, парчето включва специалното участие на Jamie Principle, който е част от турнето, както и дългогодишния приятел и сътрудник на групата Snoop Dogg.

"Gorillaz" ще изпълнят "The Now Now" на живо за пръв път в Токио, Япония. Гледайте в неделя, 24-ти юни от 22:00, за да преживеете шоуто с уникална комбинация от звук и визуализация. Концертът ще бъде излъчен с помощта на световната платформа Boiler Room и ще бъде достъпен само за 24 часа.

В "The Now Now" ще бъдат включени 11 парчета на "най-успешната виртуална група в света". Продуциран от "Gorillaz" с James Ford и Remi Kabaka и записан изцяло в Studio 13 в Лондон през февруари тази година, записът ще излезе на 29-ти юни чрез Parlophone.

"Gorillaz", които в момента са на турне в Европа, ще се завърнат в родината си за участие на фестивала "Boomtown" в Хампшър, единствения им британски концерт за годината, на 11-ти август. А фестивалът "Demon Dayz", воден от Damon Albarn и Jamie Hewlett, ще направи ексклузивно завръщане тази година в Pico Rivera Arena в Лос Анджелис на 20-ти октомври с допълнителни дати за Северна Америка.

Виртуалната група "Gorillaz" се състои от вокалиста 2D, басиста Murdoc Niccals, китариста Noodle и барабаниста Russel Hobbs. Създаден от Damon Albarn и Jamie Hewlett, супер успешният дебютен албум на бандата излиза през 2001 г. Следващите записи на носителите на награди BRIT и "Грами" са "Demon Days" (2005), "Plastic Beach" (2010), "The Fall" (2011) и "Humanz" (2017). Като истински световен феномен, "Gorillaz" оглавиха класациите по света и направиха световни турнета от Сан Диего до Сирия, събирайки стотици милиони слушания и продажби на записите си. Групата постигна успех по невероятни начини и спечели множество награди, като бе удостоена с "Jim Henson Creativity Honor".
Сподели.