Gorillaz - D-Sides

Pinterest LinkedIn +

В новия си двоен сет Нуудъл, ТуДи, Мърдок и Ръсел или накратко Gorillaz предлагат на феновете си парчета от мултиплатинения албум "Demon Days", неиздавани записи, плюс нова версия на световния хит "Hong Kong".

"D-Sides" е двойната колекция с така наречените B-side парчета - това са песните, които не са предвиждани да станат хитове или да бъдат въртени в ефир.

Измежду бисерите в "D-Sides" са парчето "Hong Kong", ексклузивнo преработено с добавени струнни елементи, както и колаборацията с The Bees – "Bill Murray", и апокалиптичното поп парче "We Are Happy Landfill".

"Stop The Dams" е друг съвместен проект, този път с Ейнър Орн (Einar Orn) от The Sugarcubes, протестиращ срещу язовирното строителство в Исландия. Демо записът на "People", който впоследствие се превръща в сингъла "Dare" от "Demon Days", и "Don’t Get Lost in Heaven" дават възможност да се хвърли поглед върху творческия процес на бандата. Китайската мандарин-версия на "Dirty Harry" е израз на това как биха звучали Gorillaz, ако идваха от на изток от река Янг дзъ вместо от дълбините на Есекс.

Обложката на албума "D-Sides" е с изображението на Пазузу – в асирийската и вавилонската митология той е син на бог Ханби и бог на вятъра, носещ демони. Пазузу е олицетворение също така и на югозападните ветрове, които носят бури и суши. Въпреки че Пазузу е зъл дух, самият той прогонва останалите зли духове и по този начин защитава хората от чума и нещастия.

Пазузу е неизменен образ в историята на Gorillaz. Фигурата му присъства във видеоклипа "Rockit", а също така и на обложката на DVD-то "Slow Boat to Hades".

"D-Sides" е вторият албум с неиздавани и ремиксирани парчета на групата след "G-Sides".

Траклист:

CD1:
1. 68 State FEEL GOOD INC. B-SIDE
2. People DARE DEMO
3. Hongkongaton DIRTY HARRY B-SIDE
4. We are Happy Landfill WEBSITE ONLY DOWNLOAD
5. Hong Kong WARCHILD
6. Highway (Under Construction) DARE B-SIDE
7. Rockit DEMO - DEMON DAYS SESSION
8. Bill Murray FEEL GOOD INC. B-SIDE
9. The Swagga DEMON DAYS LTD EDITION
10. Murdoc is God DIRTY HARRY B-SIDE
11. Spitting Out the Demons FEEL GOOD INC. B-SIDE
12. Don’t Get Lost in Heaven DEMO VERSION
13. Stop the Dams KIDS WITH GUNS/EL MANANA B-SIDE

CD2:
1. DARE (DFA Remix)
2. Feel Good Inc (Stanton Warriors Remix)
3. Kids With Guns (Jamie T’s Turns To Monsters Mix)
4. DARE (Soulwax Remix)
5. Kids With Guns (Hot Chip Remix)
6. El Manana (Metronomy Remix)
7. DARE (Junior Sanchez Remix)
8. Dirty Harry (Schtung Chinese New Years Remix)
9. Kids With Guns (Quiet Village Remix)

Рапространява Анимато Мюзик/ EMI
Сподели.