Gorillaz и Massive Attack срещу британското правителство

Pinterest LinkedIn +

Един от създателите на алтернативната анимационна банда Gorillaz (на снимката) Деймън Албърн (Damon Albarn) и музикантите от Massive Attack се обединиха в обща кауза против политиката, провеждана от британското правителство по отношение на ядрените оръжия.

В специално създаден сайт те публикуват протестни материали относно подновяването на ядрената програма на Великобритания. Gorillaz и Massive Attack са създали и профил в myspace.com, където хората могат да коментират темата, както и да прочетат нещо повече за програмата за ядрени оръжия "Trident".

В сайта no-bomb.com музикантите обявяват: "През следващите три седмици - до момента на гласуването за "Trident" - сайтът ще публикува тематични рисунки и постери. Целта е да накараме хората да мислят, говорят, четат, протестират - да вдигнем шум около темата, която подлежи на срамно малко публичен или политически дебат. Великобритания иска да изхарчи 76 милиарда лири за връщане на "Trident". Не мислим, че трябва да изхарчим милярди за оръжие за масово унищожение и не вярваме, че ще бъдем по-сигурни с новото поколение ядрени оръжия".
Сподели.