Google ще слага реклама в игрите

Pinterest LinkedIn +

Корпорацията Google има планове да интегрира рекламни материали в игрите. Технологията AdSense for Games ще добавя към света на поддържащите я игри видеоклипове с рекламно съдържание.

Предполага се, че новата технология е разработена от рекламната фирма Adscape, която Google закупи за 23 милиона долара през февруари 2007 г. Кои ще са гейм разпространителите, които са се съгласили на рекламно партньорство с Google, все още не е обявено.

Според аналитиците от The Yankee Group, обемът на рекламния пазар в игрите ще се разрасне с 971,3 милиона долара до началото на 2011 година. Водещите имена в него в момента са Double Fusion, IGA Worldwide, MochiMedia, NeoEdge Networks и Massive Incorporated. Последната принадлежи на гейм студиото на Microsoft.

Google не за първи път се опитва да интегрира реклама извън интернет средата. През декември 2005 година компанията започна кампания за реклама в печатни издания. Към средата на 2006-та експериментът бе признат за един от най-неуспешните за интернет гиганта.
Сподели.