Google "празнува" 7-ми рожден ден

Pinterest LinkedIn +


Google - най-мощният и популярен "инструмент" за търсене в Интернет, навърши 7 години. Време, за което глобалната мрежа хилядократно увеличи размерите си, правопропорционално с нуждите на потребителите, и за което успя да докаже, че винаги е една стъпка напред в бъдещето.

Счита се, че Google обработва над 200 000 000 заявки за търсене дневно. Търсачката е неодушевена и не държи сметка за това кой от какво се интересува, било то и банковата сметка на някой или порно снимки, затова и към нея посягат хора от всякаква възраст, пол и начинание. Не на последно място тя откликва почти 100% на нуждата на съвременното общество от максимално бързо намиране на информация. Огромен контингент от хора използват Google в работата си, а оправданието "нямаше как да проуча това" вече звучи смешно.

Google дава, без видимо да получава. Но това не е така. Google е мощно средство за реклама и компания, през която се превъртат милиарди. Google е нещо, от което всеки, който има какво да крие, се страхува и всеки, който има какво да рекламира, се нуждае.

Освен това Google е забавление, хоби, а понякога и мания. Освен че от около година разполага с безплатната поща с най-голям и постоянно нарастващ обем на "кутията" си, Google поддържа и секции като Images, Maps, Groups, Earth, Scholar, Froogle и множество екстри, от които все по-популярна става Google toolbar. Сателитни снимки, карти, онлайн магазини, речници... Google разполага с всичко. Google се явява и една от най-подробните новинарски агенции, тъй като ежеминутно ъпдейтва информацията си за новините, които се публикуват в Интернет пространството.

Google изглежда добре. Нещо, което е от решаващо значение за всичко, що разчита на Интернет потребителите. Удобна за ползване и с изчистен интерфейс, търсачката няма претенциите за кой знае какъв дизайн, но определено изглежда добре. И често сменя вида си. Логото на Googlе придобива "празнична окраса" по най-различни поводи, като напр. Деня на Бащата, или Свети Валентин, а също и на рождени дни на личности като Леонардо да Винчи, Ван Гог и... своя собствен. Влезте в Google... сега!

 

Сподели.