Google подкрепя училищен проект за Северозападна България

Pinterest LinkedIn +

София, 18 април, 2018 г. – Дигитална Национална Коалиция ще получи финансова подкрепа от Google.org, за да стартира [email protected], нов проект, който цели да намали рисковете от изоставане в цифровите умения на деца от региони с по-ниски средни доходи. Като част от проекта се предвижда учителите да бъдат подсигурени с необходимите умения в използването на иновативни методи на преподаване. Проектът има подкрепата на Министерство на образованието и науката и е включен в подписания днес меморандум за сътрудничество между МОН и сдружението Дигитална Национална Коалиция.   

В България проектът [email protected] цели да обучи 450 учители от поне 200 основни училища от Северозападния регион. Да създаде 100 отворени дигитални образователни помагала и ресурси, които отговарят на националните образователни стандарти и които ще бъдат на разположение на всички учители в страната. Сред целите на проекта е и създаването на общност от поне 1000 учители от цяла България, които ще допринесат за популяризирането и разпространението на резултатите от проекта в национален мащаб.

Обученията по проекта [email protected] ще осигурят на учителите базови познания и увереност за използването на дигитално съдържание в уроците, като имат за цел и да ги насърчат да се включат в Teacher to Teacher, социална мрежа за учители. В рамките на тази инициатива 10 учители ще бъдат обучени да преподават цифрови умения, за да популяризират иновативни образователни методи и дигитално съдържание сред своите колеги. Те ще сформират ядро от учители, които ще обучат допълнителна група от 30 учители от региона в създаването на цифрово съдържание. Във финалната фаза на проекта се очаква 450 учители да разполагат с базови цифрови умения.
Сподели.

Относно автора

Издател, SEO експерт, мечтател, бачкатор, голям фен на музиката и животинките. В очакване на доброто...