Google: 850 000 Android устройства се активират всеки ден

Pinterest LinkedIn +

От началото на 2012 година до момента се наблюдава ръст в потреблението на Android опериращи устройства от порядъка на 250% спрямо същия период на 2011 година, съобщиха от Google.

По данни на компанията, всеки ден биват активирани над 850 000 устройства с мобилната операционна система, явяваща се най-сериозен конкурент на iOS на Apple и световен лидер сред смартфоните.

Чрез публикация в блога Google Mobile, вицепрезидентът на отдел мобилно и дигитално съдържание към Google - Анди Ръбин, разкри, че до момента в световен мащаб са активирани над 300 милиона Android OS устройства, а броят на приложенията, налични в Android Market, вече надхвърля 450 000.

Тази цифра надвишава трикратно броя на Android приложенията, които можеха да бъдат придобити от дигиталната платформа на Google преди една година.

От началото на 2012 година, потребителите на смартфони и таблети с Linux базираната операционна система, разработвана от Open Handset Alliancе, са генерирали над един милиард даунлоуда на платени и безплатни приложения месечно.

Най-новото поколение Android OS е 4.0 Ice Cream Sandwich и по-конкретно версията 4.0.3.


Сподели.