„Голям японски йероглифен речник“, Радослав Цалта

Pinterest LinkedIn +

„Голям японски йероглифен речник“ e уникална по рода си компилация от японски йероглифи, придружени от примерни думи на български език. Целта му е да представи последователно и достъпно на читателя всеки йероглиф като комбинация от графични компоненти. Представена е правилната последователност за изписване черта по черта. За всеки йероглиф е избрана уникална ключова дума като основно значение, посочени са и допълнителните конотации.

Изданието съдържа информация за 2800 японски йероглифа. Налице са всички 2136 знака от образователния минимум, утвърден от японското Министерство на образованието. Йероглифите са илюстрирани с над 8000 примерни думи, включващи различните им четения.

Предговорът съдържа уводна статия с кратка история на японските йероглифи, тяхната класификация и структура, както и основни правила при изписването им. В края на книгата като приложения са включени набор от показалци, които позволяват търсене на йероглифи по различни критерии.

Речникът е предназначен за всички, които имат интерес към японската писменост.

704 с., твърда корица, 39.90 лв.

Книгата „Голям японски йероглифен речник“, от Радослав Цалта, можете да закупите с 20% отстъпка, чрез сайта на Издателство "Изток - Запад".

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.