Големият финал на сериала на БНТ „Войната на буквите“ – тази неделя по БНТ 1

Pinterest LinkedIn +

Развръзката очаква зрителите на обществената телевизия на 9 април

Тази вечер предстои големият финал на сериала „Войната на буквите“. Последният епизод на историческата драма с участието на звездите Теодора Духовникова, Захари Бахаров, Даниел Върбанов, Климентина Фърцова, Ненчо Костов и Александра Лашкова в главните роли ще бъде излъчен в 21:00 ч. по БНТ 1.

Достатъчно силна ли ще се окаже тайната на буквите и докъде ще стигне разпадът на царското семейство, след като Сурсувул вече не е кавхан и Петър е изправен пред предизвикателството да управлява самостоятелно? На кого може да се довери Баян, за да запази делото на Симеон, а доказателството за светостта на българските букви е в ръцете на врага? Гледайте финала на сериала „Войната на буквите“ в неделя, за да научите отговорите!

Режисьори на „Войната на буквите“ са Зоран Петровски и Виктор Чучков, сценаристи са Теодора Маркова, Невена Кертова и Георги Иванов, изпълнителен продуцент – Габриел Георгиев. Сериалът e базиран на едноименния роман на писателката Людмила Филипова.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Войната на буквите“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия. Всички епизоди на „Войната на буквите“ може да гледате безплатно и в YouTube.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.