Golden Globe Awards 2014 - победителите

Pinterest LinkedIn +

Мина една от най-бляскавите годишни церемонии в света на киното и телевизията - тази по раздаването на наградите "Златен глобус".

За разлика от "Оскарите" настроението беше много по-леко, шегите - много повече, а победители и победени има както от филмовата гилдия, така и от телевизионната.

Водещи отново бяха Тина Фей и Ейми Поулър. Химията между тях е всеизвестна и, както винаги, двете бяха фантастични като водещи.

Сред големите победители на вечерта се наредиха лентите 12 Years a Slave (12 години в робство), който спечели наградата за Най-добра драма, и American Hustle (Американска схема) - за Най-добра комедия.

Breaking Bad (В обувките на Сатаната) и новият сериал с Анди Самбърг - Brooklyn Nine-Nine (Бруклин 99) - си поделиха наградите в телевизионните категории.

Един от моментите на вечерта безспорно беше връчването на наградата за Най-добър актьор в комедия или мюзикъл, която беше присъдена на Леонардо Ди Каприо за ролята му в The Wolf of Wall Street (Вълкът от Уолстрийт).

Най-добър актьор в драма пък стана Матю Макконъхи, който обаче изненада всички с малко странната си реч, но в крайна сметка това са "Златните глобуси", нищо не е "толкова" изненадващо.

Кейт Бланшет безапелационно взе статуетката за Най-добра актриса, а Ейми Адамс и Дженифър Лоурънс, които си партнират в American Hustle, бяха отличени за поддържащи роли.

За Най-добър режисьор на 2013 година беше обявен Алфонсо Куарон за своето космическо пътуване Gravity (Гравитация).

 

Пълен списък с победителите


Сподели.