Стивън Мофат за Sherlock: Готови сме с идеите за още два сезона

Pinterest LinkedIn +

Чакането за трети сезон на британския сериал Sherlock (Шерлок Холмс) беше болезнено дълго за всички фенове на поредицата, но вероятно не толкова, колкото скорошният му финал.

Първите два епизода от новите серии вече бяха излъчени, а третият и последен - His Last Vow - предстои в края на тази седмица. 

Някои късметлии вече гледаха серията на специална прожекция на BAFTA, последвана от интервю със сценариста Стивън Мофат (Steven Moffat) и продуцента на шоуто Сю Въртю (Sue Vertue).

Те успокоиха феновете, че Sherlock не е останал без идеи и дори вече се работи по следващия четвърти сезон. 

"С Марк (Гатис) измислихме сюжета и на четвърти, и на пети сезон. Така че имаме планове, но те не целят да унищожим света или да наемем най-известния актьор. Ние мислим в посока какви неочаквани обрати можем да добавим. И наистина мисля, че имаме някои много добри попадения. Идеите, които имаме, са едни от най-добрите, които сме измисляли изобщо заедно", коментира Мофат на специалната пресконференция. 

Въпреки че Джим Мориарти беше убит още в края на втори сезон, Гатис и Мофат разполагат с не един престъпник, срещу когото да изправят Шерлок и Джон.

Част от историите на Артър Конан Дойл вече бяха показани на екран, но творчеството му за легендарния детектив е огромно и феновете могат да са спокойни, че поне още два сезона ще се радват на брилянтния криминален сериал.

Сподели.