Гола статуя на Britney Spears докато ражда предизвиква скандал

Pinterest LinkedIn +

Статуя на голата Бритни Спиърс (Britney Spears), изобразена в момента на раждането на сина си Шон Престън (Sean Preston), изложена в галерия в Ню Йорк, предизвиква скандал.

Статуята, изработена от гума от скулптора Даниъл Едуардс (Daniel Edwards), разгневила противниците на абортите в САЩ, предаде ВВС. Според собственика на галерията, Дейвид Кестинг (David Kesting), казал че досега са получили над 3000 имейла от враговете на абортите, които се ядосали, че статуята била унизителна за тяхната кауза.
 
Както е известно, в миналото “pro-life” поддръжниците, често са стигали до насилие – бомбардиране на клиники за аборти и убийства на гинеколози, правещи аборти – а напоследък използват брутални образи в подкрепа на каузата си.
 
Статуята на поп певицата в реален размер ще бъде изложена до витрина с брошури и плакати срещу абортите.
 
Това е нов подход във войната срещу абортите”, каза Едуардс.
 
“Противниците им досега все са използвали разни ужасяващи картини, показващи мъртви зародиши. А това е образът на раждането.”

Едуардс признава, че никога не е виждал Спиърс на живо, но използвал снимки, за да извае фигурата и лицето й.
 
Собственикът Кестинг, пък, казва пред ВВС, че за по време на двуседмичната изложба, която започва другата седмица, е наел допълнителна охрана на галерията си.

Представител на Спиърс не бил открит за коментар по случая.
Сподели.