Гого от "Тоника" на крака за възраждането на "Златния Орфей"

Pinterest LinkedIn +

Новините около родната музикална легенда Гого от "Тоника" стават все по-добри.

Съпругата му Ева обеща той да се изправи на крака, за да изпее редица от хитовете на "Фамилия Тоника" по време на концерта "Златните гласове от Златния Орфей". Събитието е запланувано за 10 октомври в зала 1 на НДК, като основната идея е това да е първата стъпка около възраждането на музикалния конкурс.

По този повод много от звездите на българската естрада се събраха на неформална сбирка, инициатор на която е и авторът на проекта - културният министър Вежди Рашидов. На нея присъстваха имена като Богдана Карадочева, Стефан Димитров, Росица Кирилова, Нели Рангелова, Маргарита Хранова, Камелия Тодорова, Стефка Берова и др.

Впечатление правеше само отсъствието на Лили Иванова и Йорданка Христова, които пропуснаха сбирката по лични причини.

Колкото до Гого, развитието на болестта му бе успешно спряно в клиниката в Израел, след като премина през различни видове терапии и медикаментозно лечение. Засега той се отказва от лечението със стволови клетки, тъй като вече дори успява да се придвижва с патерици.

Верен на доброто си сърце, популярният изпълнител дари и част от събраните за лечението му средства на колегите си Петър Гюзелев от Щурците и Миро от Мери Бойс Бенд, които също страдат от тежки заболявания.

Сподели.