Годишни музикални награди на БГ Радио 2013 - победителите (Снимки)

Pinterest LinkedIn +

На 24 май в Благоевград се състоя церемонията по връчването на Годишните музикални награди на БГ Радио за 2013 година. Владимир Ампов-Графа за пореден път триумфира при разпределението на наградите за българска музика, получавайки 4 статуетки, включително за Най-добър изпълнител на годината, Най-добра песен (Дим да ме няма) и Най-добър албум.

Той подари наградата за хит на годината на световната шампионка по бийтбокс Пе4енката и сподели, че повечето от колегите му в категория Албум на годината заслужават награди, както и че много качествени проекти от 2012 година заслужават признание.

Единственият друг артист, получил повече от една награда за 2013 г., е Бобо, в качеството си на гост артист в "Дим да ме няма" и съавтор на текста на хитовия сингъл на Орлин Павлов "Секунда" (с Графа и Любо). Видеото към тази песен пък спечели титлата в категорията за Най-добър видеоклип.

От сцената на Годишните Музикални Награди на БГ Радио своите премиери получиха шест нови песни: "А дано, ама надали" - Графа, Михаела Филева, VenZy, Lexus и Били Хлапето,  "Забравена нежност" на Б. Т. Р., "Имам само теб" на Любо, "За ден" на Орлин Павлов, "Тялото ти в ритъм" на Богомил и "Кукувича прежда" на Стенли.

Освен деветте статуетки, разпределени на базата на вота на над 30 000 души, на тазгодишната церемония БГ Радио за първи път връчи наградата за БГ концерт на годината. Неин носител стана Лили Иванова, чийто ноемврийски концерт в зала "Арена Армеец" бе разпродаден още през лятото на 2012 г. Екипът на радиото удостои с традиционната си награда БГ Вдъхновител група Тангра.

Ето кои са артистите, спечелили награди в деветте основни категории:

БГ Група – Б. Т. Р.
БГ Изпълнителка –  Белослава
БГ Дебют – Михаела Филева
БГ Текст – Секунда (Графа, Любо и Бобо)
БГ Албум – Дим да ме няма (Графа)
БГ Песен – Дим да ме няма (Графа, Бобо и Печенката)
БГ Изпълнител – Графа
БГ Видеоклип – Секунда, реж. Васил Стефанов
БГ Дуо/Трио – Ангел и Мойсей

Сподели.