Гневът на титаните (Wrath of the Titans)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2012, 103 мин. Режисьор: Джонатан Лийбсман. Сценаристи: Грег Берланти и Дейвид Лесли Джонсън. С участието на: Ралф Файнс, Сам Уортингтън, Лиъм Нийсън, Бил Най, Тоби Кебел, Дани Хюстън, Розамунд Пайк, Джема Артъртън, Едгар Рамирес и др. Фентъзи, екшън.

За филма:

Режисьор на "Гневът на титаните" е Джонатан Лийбсман, когото вероятно свързвате с мащабния фантастичен екшън "Битка Лос Анджелис: Световна инвазия", хорър трилъра The Killing Room или зловещия The Texas Chainsaw Massacre: The Beginning. Както вече се и досещате, филмът е продължение на блокбъстъра от 2010 г. - "Сблъсъкът на титаните", над която работи друго популярно име - Луис Летериер.
 
"Гневът на титаните" е епична история, опираща се на персонажи и сюжети от древногръцката митология, макар и както е характерно за Холивуд, без да се придържа стриктно към оригинала, но пък за това на сметка реализирана като изключително зрелище.

Мащабната продукция разчита не само на спиращи дъха визуални ефекти и триизмерност, но и на впечатляващ актьорски състав. Сам Уортингтън ("Аватар", "Сблъсъкът на титаните") отново се превъплъщава в Персей. Партнират му  Лиъм Нийсън ("Небесно царство", "Наистина любов"), когото също видяхме и в “Сблъсъкът на титаните” като Зевс, Ралф Файнс ("В Брюж", "Хари Потър") в ролята на Хадес и Бил Най ("Подземен свят", "Карибски пирати").

Звездният екип е допълнен от очарователна Розамунд Пайк, която със сигурност сте гледали в многократно награждавания "Съзряване" или в комедията "Джони Инглиш се завръща".

Историята:

Десет години след събитията в "Сблъсъкът на титаните", Персей (Сам Уортингтън) отново се изправя срещу Кронос и Титаните. Този път той трябва да спаси своя баща Зевс (Лиъм Нийсън) с помощта на Андромеда (Розамунд Пайк) и падналия бог Хефестус (Бил Най). 

Сподели.