Глория Естефан пренаписа историята на латино чарта на Billboard

Pinterest LinkedIn +

Американската поп звезда с кубински произход Глория Естефан стана първата изпълнителка в историята, оглавила класацията за латино сингли на Billboard при дебюта на нова песен.

54-годишната певица, отличена със седем награди Grammy и Latin Grammy за цялостен принос към музиката, чиито продажби надхвърлят 90 млн. копия, покори чарта с втория сингъл от новия си албум Miss Little Havana – Hotel Nacional.

Това е първият й дългосвирещ запис от четири години насам и петнадесетият сингъл, с който покорява латино класацията на Billboard, създадена преди четвърт век. В цялата й история едва 10 песни са дебютирали директно под No.1 и нито една от тях не е била изпълнена от жена.

Успехът на Hotel Nacional се дължи най-вече на тежката ротация на песента, която съчетава  испански с английски строфи, в ефира на най-популярните испаноезични радиостанции в САЩ.

Miss Little Havana е първият англоезичен албум на Глория Естефан от 2003 г. насам и 26-ият дългосвирещ проект в дискографията й. Той се появи в САЩ в края на септември 2011 година и достигна 28-мо място в Billboard 200.

Негови продуценти са Феръл Уилямс и Емилио Естефан. Глория и Емилио Естефан са съавтори на Hotel Nacional, заедно с Motiff.

Сподели.