Джордж Клуни екранизира историята за The Monuments Men

Pinterest LinkedIn +

Носителят на Оскар Джордж Клуни (George Clooney) ще режисира, а най-вероятно и участва в предстоящата екранизация на историческата книга The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves, and the Greatest Treasure Hunt in History на Робърт Есдъл, с чиито права вече се е сдобил.

50-годишният актьор ще си партнира с продуцента Грант Хеслов, с който осъществи както режисьорския си дебют Good Night, and Good Luck, така и последния си филм - The Ides of March, донесъл му номинация за Златен глобус, и с когото работи по предстоящия Argo, чийто режисьор е Бен Афлек.

Както подсказва заглавието на книгата, в нея са описани събития от Втората световна война и по-конкретно кампанията на американското правителство по намирането на откраднато от нацистите произведение на изкуството с дейното участие на някои от най-големите изкуствоведи в страната.

Продукцията се разработва от Sony Pictures и все още няма планирана дата на издаване. Следващият филм с участието на Клуни – научнофантастичният трилър Gravity на Алфонсо Куарон, в който му партнира носителката на Оскар Сандра Бълок, ще излезе по екраните в края на 2012 г. – близо година след почти едновременната поява на The Ides of March и The Descendants.

Той изпълнява главната роля в последния, за която също е номиниран за Златен глобус и е считан за фаворит за Оскар. 

Сподели.