Германия е футбол... и Pressure Festival V

Pinterest LinkedIn +

Между 23 и 25 юни, или казано на футболен език в дните на осминафиналите на световното първенство, в страната домакин на шампионата, Германия, ще се проведе и петото издание на Pressure Festival.

Трийсет и шест са групите, които ще забият на тазгодишния фестивал, доказал се като едно от най-големите хардкор събития на Стария континент.

As I lay Dying, Madball, Darkest Hour, Ignite, Purified in Blood, The Haunted и Black Dahlia Murder са сред големите имена в програмата на Pressure Festival 2006, който както и миналата година ще се проведе в немския град Херне, в хокейната зала Gysenberghalle.

Единствено първата вечер ще е на друга сцена - в Дортмунд, където честта да открият фестивала ще имат Embraced by Hatred. Групите ще свирят една след друга, с паузи от по 15 до 30 мин. и сетлисти от по 30 до 45 мин., като по програма най-дългият сет на фестивала ще е на Madball във втората вечер, 24 юни, малко преди началото на втория мач от осминафиналите в Лайпциг.


Pressure Festival IV, залата Gysenberghalle в Херне Сн. Avtora.com

За онези, които вече са били очевидци на Pressure Festival, реклама на проявата едва ли е необходима. Показателна за нивото е програмата на миналогодишните издания, като през 2005 г. сред участиците бяха групи като Harley's war, Hatebreed, Bleeding through, cataract, Do Or Die, Most precious blood, Murphy's law, Napalm death, Sick Of It All, Terror, Walls of Jericho, Born from pain и мн. др. Към тях могат да бъдат добавени Agnostic front, Caliban, Chimaira, God forbid, Hatebreed и Shadows fall, които се изявиха през 2004 г.


Harley Flanigan (Cro-Mags) Сн. Avtora.com

Пълна програма на Pressure Festival V: http://pressurefestival.de/

Сподели.