Geoff Lagadec от Jaya The Cat: "България е Дивият запад"!

Pinterest LinkedIn +

Geoff Lagadec от Jaya The Cat с кратко интервю пред Avtora.com за новия албум на групата и предстоящия им концерт у нас...

Елена Пенева: Какво си спомняш от предишния ви концерт тук?

Geoff Lagadec: Помня, че свирихме в Blue Box и имаше адски много хора на сцената с нас. В един момент просто се отказахме да ги спираме да се качват и стана пълна лудница.

Изкефих се, че охраната изглеждаше супер спокойна – помолих ги да не закачат хората и въпреки че нон стоп някой се качваше при нас, прегръщаше ни и се мяташе на стейдж дайвинг, никой не изяви агресия към никого.

Харесвам България – като Дивия запад е!

.: Защо?

Geoff Lagadec: Ами начинът, по който хората карат... Как си премигват по магистралите, ако има полицаи... В Европа навсякъде има камери и няма начин да нарушиш закона. А тук е нещо като 70-те в Щатите – имаш чувството, че можеш да се измъкнеш от всичко.


Снимка: Елена Пенева за Avtora.com

.: В Амстердам имаш много български приятели, дори от време на време свирите с Янко от The Pomorians като гост-китарист. С кого от тук поддържаш връзка?

Geoff Lagadec: О, има половин дузина хора от България, с които съм във връзка. С Facebook просто няма начин да изгубиш контакт с хората, на които си се изкефил..

.: В интервю казваш, че сте се преместили от САЩ в Амстердам, защото няколко от членовете на бандата са имали проблем с алкохола... Как ви се отразява тревата?

Geoff Lagadec: Ха-ха-ха, нееее, не това имах предвид! Макар че тревата е доста добра, ха-ха. Истината е, че хората, които имаха проблем с алкохола, напуснаха групата и останаха там...

.: Защото трябва да можеш да пиеш, за да си в групата?

Geoff Lagadec: Ами да! Все пак това е банда за партита – животът, който водим и концертите, които правим, са лудница... Те трябваше да се отделят от всичко това и да се съсредоточат върху здравето си.


Снимка: Елена Пенева за Avtora.com

.: Разкажи за новия албум – минаха повече от 2 години след последния More Late Night Transmissions With (2007)...

Geoff Lagadec: Ами новият албум си върви... И започва да се получава лека-полека. Със сигурност ще бъде по-електронен от последния, защото напоследък слушам такива неща и примерно дъбстепът ми влияе адски много. Повече семпли, малко по-тежък звук... В същото време ще си е отново Jaya The Cat – нищо не се е променило с това...

.: Ще чуем ли нови песни на концерта ви тук на 23 април?

Geoff Lagadec: Да, със сигурност ще изсвирим 4-5 нови парчета...

.: Кога мислиш да издадете албума?

Geoff Lagadec: Нямам идея. Първо трябва да го довършим, след това да намерим лейбъл, който да иска да го издаде, след това да се борим и караме половин година с лейбъла – тая работа с издаването хич не е лесна, ха-ха! Бих искал да обещая, че ще сме готови през есента, но реалистично по-скоро мисля, че ще се случи другата пролет.


Снимка: Елена Пенева за Avtora.com

.: Вече сте в музикалната индустрия повече от 10 години. Какво се промени за това време?

Geoff Lagadec: Леле, толкова ли станаха?!? Да, наистина скоро ще имаме юбилей... Сигурно много неща са се променили, нека помисля... Абе май всичко си е същото.

Голямото нещо е само интернет. Защото сега светът е отворен. Едно време ако се запознаеш с някоя яка мацка на концерт, почваш да й пращаш картички – някакъв абсурд! Сега е толкова по-лесно...

.: Хората стават ли по-близки?

Geoff Lagadec: Да, мисля, че да. Аз със сигурност поддържам връзка с хора, които, ако нямаше интернет, отдавна щях да съм забравил...

Автор: Елена Пенева, peneva at avtora.com

Сподели.