Геймърски очила Gunnar – защита и стил

Google+ Pinterest LinkedIn +

Тези очила не заместват медицинските, но действително предпазват очите при ежедневна работа с компютър.

Работите ли с компютър? Разбира се, неслучайно посещавате нашия сайт. А по колко време на ден се взирате в примигващия екран? Пет-шест часа? Цели осем? Дори повече? Истината е, че независимо дали играете активно последните хитове или вършите някаква друга важна работа пред РС-то, очите ви се напрягат прекалено много и твърде продължително. За щетите върху зрението е изписано доста, но как се справят различните потребители с постоянното натоварване? Някои правят редовни паузи и се освежават с кафе или плод. Други предпочитат просто да загасят монитора за известно време.

Сега компанията Gunnar ни предлага още една алтернатива: своята серия защитни очила (цена 119-169 лв.).Въпреки че се рекламират най-вече като геймърски аксесоар и преди време участваха в промоционална оферта за Call of Duty, тези очила са подходящи почти за всеки, който се заседява пред екрана и чувства нужда да облекчи погледа си. Това, което ще ви помогне да идентифицирате очилата веднага, е характерният жълтеникав оттенък на стъклата. Зад него се крие цяла плеяда от оптични технологии с помпозни заглавия, които се простират върху дузина модела от серията, сред които най-известен, без съмнение, е Gunnar Phenom.

Идеята на тази комбинация е да създаде лещи, които да дадат по-добър контраст, по-топли цветове, които да не натоварват толкова много очите, и защитна бариера, предпазваща зрителните ни органи от прекалено изсушаване. Освен това лещите намаляват и отблясъците, идващи от екрана, така че зрителното поле да не се нарушава.А работи ли всъщност този претенциозен модел?

До голяма степен да. След като сложите очилата за пръв път, е добре да си отделите около половин час, за да свикнете с тях, но усещането определено е положително. Когато очите ни са напрегнати, мигаме доста повече, отколкото когато са в покой. А това ги изсушава и води до тяхното още по-бързо уморяване.

С тези очила обаче мигането е сведено до минимум, защото цялата тази бариера, която очилата изграждат пред очите ви, намалява вредното влияние на мигащите образи и цветове на дисплея. Очилата изглеждат най-подходящи за по-продължителни гейм сесии, но след тях отново се нуждаете от малко време, за да възстановите зрението си, преди да напишете някой имейл. Истината е, че движенията на екрана не стават по никакъв начин по-плавни, просто очилата ви помагат да ги следите по-лесно.Разбира се, има и някои проблеми, като най-сериозният от тях е свързан с въпросния жълт оттенък. Той е абсолютно непрактичен, когато трябва да работите с програми, изискващи пълна точност на цветовия спектър и ясно разпознаване дори на най-малките нюанси. За програмиране, браузване и дори игра точният цвят не е фатален, но когато пуснете PhotoShop, задължително свалете Gunnar Phenom, за да не се чудите след това защо създадените от вас образи изглеждат така. Всъщност съществува решение и за този проблем, но за целта трябва да си вземете от CRySTALLINE лещите на Gunnar, предназначени специално за графични дизайнери. При тях топлата гама и овлажнителната защита се запазват, но без промяната към по-топли цветове.

Като цяло гамата на Gunnar включва интересни аксесоари, които могат да влязат в употреба на изненадващо широк кръг потребители. Очилата не са подходящи за работа с програми, изискващи цветова акуратност, но имат положителен ефект при по-продължителен престой пред монитора и в перспектива могат да се окажат полезни за запазване остротата на зрението ви. Ако прекарвате доста време пред монитора и очите ви вече започват да се поддават на умората, Gunnar очилата определено си заслужават.

Купи защитни очила Gunnar ТУК

Сподели.