Гейм гигантът Ubisoft стартира филмова компания

Pinterest LinkedIn +

Ubisoft - една от най-големите компании за производство и дистрибуция на видео игри, започва осъществяването на собствена кино и телевизионна продукция, базирана на най-успешните й поредици. Озаглавена Ubisoft Motion Pictures, компанията е базирана в Париж, където се намира централата на Ubisoft.

Начинанието на Ив Гилмо е очаквано, предвид отдавна заявения интерес на компанията му към производството на филми и предприетите стъпки в тази посока. През 2008 г. той придоби студиото за спец ефекти Hybride, отговорно за CGI съдържанието на блокбъстърите 300 и Sin City. Самият Джеймс Камерън сътрудничи на екипа на Ubisoft Montreal при разработката на мултиплатформения екшън от трето лице Avatar: The Game, базиран на най-касовия филм на всички времена, издаден през 2009 г. – годината, в която Ubisoft за първи път отчете приходи от над 1 млрд. EUR.

Няколко месеца по-късно излезе кино адаптацията на Prince of Persia: The Sands of Time, продуцирана от Disney, реализирайки се като една от най-успешните екранизации по видео игра. Заснета с бюджет от $150 до $200 млн., лентата инкасира приходи от $335 млн. в световен мащаб.

 

Сподели.