Гейм гигантът Ubisoft отваря студио в България

Pinterest LinkedIn +

Ubisoft – един от най-големите производители, издатели и разпространители на видеоигри, съобщи, че отваря свое студио в София, съобщи Investor.bg. Новото студио ще е с екип от 21 човека, като се планира да се наемат още 40 служители до края на тази година.

От компанията обясняват, че вече са работили с български екип от 11 човека (9 инженери и двама дизайнери) в проект в Ubisoft Romania върху създаването на популярната игра Blazing Angels™. Професионализмът и талантът на екипа е накарал Ubisoft да създаде студио в София.

От организацията считат, че тук има много таланти в тази сфера поради качественото образование в областта на високите технологии.

Новият екип ще започне незабавна работа по развитието на няколко проекта включително компютърната версия на Rayman Raving Rabbids™, както и конзолните игри CSI: Crime Scene Investigation™ и 3 Dimensions of Murder.

Ubisoft има офиси в 21 страни и продажби в повече от 50 страни по света. Компанията е генерирала приходи в размер на 547 милиона евро за 2005 година, или с 3% повече от предишната фискална година.

Вж. http://www.ubi.com/UK/

Сподели.