Gears of War: Judgment въздаде правосъдие в UK Top 40

Pinterest LinkedIn +

Четвъртата игра от хитовата шутър поредица Gears of War – Judgment, разработвана от полското студио People Can Fly (Painkiller, Bulletstorm), с лекота покори класацията на най-продаваните продукти на гейм индустрията във Великобритания, макар че регистрира четири пъти по-слаби продажби от своя предшественик - Gears of War 3.

MetaScore рейтингът на Judgment също е по-нисък в сравнение с този на GOW3 - 79/100 срещу 91/100. Въпреки че People Can Fly създадоха PC порта на оригиналната Gears of War игра от 2006 г., която до ден-днешен пази петото си място във вечната класация на най-продаваните Xbox 360 игри, Judgment излиза ексклузивно за домашната гейминг система на Microsoft.

Изместена от върха, последната част от култовия франчайз за Лара Крофт – Tomb Raider, която направи своята премиера в началото на март 2013 г., се нарежда на второ място в актуалното издание на UK Top 40, а непосредствено зад нея дебютира още едно новоиздадено заглавие.

Това е очакваната с известна доза скептицизъм The Walking Dead: Survival Instinct на Activision, която е базирана изцяло на хитовия телевизионен сериал за разлика от епизодичната поредица на Telltale Games, разработвана по комикс серията, станала една от най-високо оценените игри на 2012 г.

Премиерно заглавие заема и седмото място в UK Top 40, като по-същественото в случая е връщането в класацията на Wii U. Освен за новата домашна система на Nintendo Monster Hunter 3 Ultimate се издава за 3DS, а Wii U присъствието в британския чарт е подкрепено от завърналата се след месеци отсъствие от бестселър списъка Nintendo Land.

Сподели.