Garbage излизат в "неопределено дълга почивка"

Pinterest LinkedIn +


Членовете на рокгрупата Garbage са обявили, че от октомври 2005 г. ще излязат в "неопределено дълга почивка", обяви Billboard.

В момента групата е на австралийско турне, чиято заключителна дата е точно на 1 октомври т.г. "Взимаме си отпуска - засега не мога да кажа дали ще сложим край на дейността на групата", е казала певицата Шърли Мансън (Shirley Manson) пред в-к "Melbourne Herald Sun". Говорителят на групата не е коментирал развитието на положението.

Напоследък се бяха появили съмнения, че не всичко около Garbage е наред, след като групата отмени европейските дати, запланувани за след турнето в Австралия. Членовете на групата пък признаха, че тя едва не се е разпаднала по време на работата по последния й албум, "Bleed Like Me", макар че след записите обявиха, че били очаровани от постигнатото. "Тъй като усещахме, че сме на косъм да изгубим всичко, ние записахме албума на кариерата си", е казал барабанистът Буч Виг (Butch Vig) за Billboard. "Сега се чувстваме направо подмладени."

Дискът дебютира през април т.г. директно на #4 в Billboard Top 200, продал е до момента 245 000 копия в Америка и роди първият хит на Garbage от 1998 г. насам, влязъл в Топ 10 за съвременен рок - "Why Do You Love Me" - достигнал до #8.

"Не сме си давали почивка от 10 години", е казала Мансън в заключение. "Винаги сме се заричали, че ако не се забавляваме на 100%, ще спрем."

Сподели.