Game of Thrones шокира зрителите с най-тъжния си епизод досега

Pinterest LinkedIn +

Задръж вратата... Hold the Door! Сърцераздирателната история, която Game of Thrones (Игра на тронове) разказа в своя пети епизод от шести сезон – The Door (Вратата). СПОЙЛЕРИ!

В сюжетен обрат, който никой не очакваше, сериалът разкри трагичния край и начало на симпатягата Ходор – героя, който още от първи епизод на поредицата повтаря едно и също нещо... Ходор. И никой не знае защо. Е, вече знаем и това не ни кара да се чувстваме по-добре.

Тъжната истина, че едричкото момче от двора на Старките измина целия този път само за да стане поредната жертва на сериала, е една от най-сърцеразбиващите досега и определено ще ядоса и разплаче много хора. 

Разбира се, той не беше единственият паднал в ръцете на живите мъртви. Вълчището на Бран – Лято беше убито по изключително брутален начин, а Триокия гарван се жертва, за да може младият Старк да продължи напред.

Епизодът предложи и други интересни събития. Например представи произхода на белите бродници и Нощния крал – създадени от горските създания по време на една от големите им войни с хората.

На изток в Мирийн Тирион се срещна с една нова червена вещица – Кинвара. Също магьосница на Р'хлор, чиято роля все още е обвита в мистерия. Фактът обаче е, че тя също носи огърлица като на Мелисандра...

Половината сезон вече е зад гърба ни. С какви мисли ви остави епизодът The Door? И какви са предположенията ви за развитието на сериала напред? Огънят, ледът или хората ще триумфират накрая? А може би никой...

Сподели.