Game of Thrones S04 шокира седем милиона зрители с най-добрия финал до момента

Pinterest LinkedIn +

Game of Thrones (Игра на тронове) вече официално е най-успешната телевизионна поредица. Почти рекорден брой зрители са гледали последния епизод на четвърти сезон от хитовия сериал на HBО.

Над седем милиона са само телевизионните зрители на епичния финал, излъчен от HBО на 15 юни 2014 година. Последният епизод на Game of Thrones за сезона е гледан от 32% повече зрители в сравнение с финала на трети сезон (5,39 милиона) и двойно повече в сравнение с финала на първи сезон (3,04 милиона) през 2011 г.Въпреки това серията The Children не успя да достигне собствения рекорд на продукцията, поставен през сезона. Последният епизод е гледан от 7,1 милиона зрители, което е незначително по-малко в сравнение с рекорда от 7,2 милиона зрители.

Game of Thrones измести The Sopranos (Семейство Сопрано) от първото място като най-успешен сериал на HBО. През 2014 година, само няколко дни след началото на четвърти сезон, поредицата, базирана на бестселърите на Джордж Р. Р. Мартин (George R.R. Martin), беше подновена за още два сезона.


Сподели.