Game Of Thrones: 7 теории за 7-ми сезон, за които няма да повярвате

Pinterest LinkedIn +

Valar Morghulis. Зимата дойде, но има време до новия сезон на Game Of Thrones (Игра на тронове). Всички тръпнем да разберем какво ще се случи и какво – не в оставащите 2 кратки сезона.

Докато чакаме (според някои източници 7-ми сезон трябва да започне през юни 2017 година), ето седем теории от фенове, които могат да се окажат истина.

1. Джейми Ланистър ще убие Церсей

Още като малка Церсей посещава гледачката Маги Жабата, която ѝ предсказва, че ще има 3 деца, но всички те ще умрат, а тя самата тя ще стане кралица, но короната ще ѝ бъде отнета от по-млада и по-красива от нея.

Отначало мислехме, че това ще е Марджъри, но може би се е отнасяло за Денерис. В пророчеството още се казва, че Церсей ще бъде удушена от "The Volongar", което на езика на древна Валирия означава "по-малък брат". Възможно е това да не е Тирион, а Джейми, който е роден малко след нея. Би било много по-вълнуваща и неочаквана сцена, нали?

Game of Thrones

2. Тирион е Таргариен

Всички видяхме на какво е способно любимото джудже Тирион с драконите. Точно тези негови способности подтикват много фенове да вярват, че Тирион е Таргериан, а не Ланистър. Затова и той и Денерис могат да се разбират с драконите.

Според тази теория бащата на Тирион – Тивин Ланистър – го мрази, защото истинският му баща е Аерис Таргериен. Допълнително в пророчество към Денерис се казва, че драконът ще има 3 глави. За мнозина това означава, че трима ще яздат драконите. Вече знаем, че Джон Сноу е част от семейството, ако е вярно и за Тирион – ето ги тримата.

Game of Thrones

3. Историята е разказвана от Самуел Търли

Необичайното на тази теория е, че не идва от фен, а от един от актьорите. Джон Брадли, който играе Сам, изтъкна, че жироскопът, с който започва интрото на сериала, е същият като този в библиотеката на Цитаделата, където героят му ще се учи за мейстер. Брадли смята, че това е знак, че героят му разказва цялата история.

Въпросът е на кого ще я разказва скоро? На апокалиптична групичка от малко оцелели от Белите бродници? Няма как да знаем.

Game of Thrones

4. Бран ще пусне Белите бродници отвъд Вала

Тази теория може да не се понрави на феновете на Бран Старк. Вярва се, че той може да причини бедствието, което сам иска да предотврати – пускането на Белите бродници през Вала. В последния сезон Бран беше белязан от Нощния крал, което означава, че бродниците могат да преминат всякаква магическа бариера. Т.е. ако Бран иде на юг от Вала, това би означавало безплатен билет за Вестерос за страшните ледени зомбита. Кофти тръпка.

Game of Thrones

5. Аря е Лейди Стоунхарт

Феновете, които са чели книгите, от доста време очакват Лейди Стоунхарт (Студеносърдечен), която в книгите е Кейтлин Старк. Съживена от мъртвите, тя търси кърваво отмъщение от всички, които навредиха на семейството ѝ. Но до началото на 7-ми сезон няма и следа от нея.

Тук идва интересното – ами ако нейната дъщеря Аря се превърне в Лейди Стоунхарт? Все пак тя показа колко отмъстителна може да бъде. Няма да е странно, ако тя се фокусира върху отмъщението, като се има предвид, че вече започна – сър Мерин Трант, Лорд Фрей както и синовете му са мъртви благодарение на нея.

6. Леденият дракон

Всички знаем 3-та дракона на Денерис, а те са точно такива, каквито ги очаквахме да бъдат – люспести, огромни и огнедишащи. А какво ще стане, ако има друг, съвсем различен вид дракон? Тази теория се основава главно на факта, че Джордж Мартин използва много идеи, за които вече е писал в други книги. Тази специално е изградена около малката книжка The Ice Dragon (Леденият дракон), написана 20 години преди "Песен за огън и лед". Няма доказателство, че са свързани. В книгата той ги описва огромни, двойно по-големи от другите.

Леденият дракон е кристалнобял, с този нюанс на бялото, който е толкова твърд и студен, та дори синее и е покрит със скреж. И вместо огън бълва лед, разбира се.  В книгите на "Песен за огън и лед" ледените дракони се споменават няколко пъти като легенди. Мнозина вярват, че всичко това може да има нещо общо с Мейстер Еймон, който е от дома Таргериен. Веднъж той казва: "Огънят поглъща, но ледът запазва. Вала... Вала е тук от 8000 години, много е стар, но още го има. Нужна е много силна магия, за да се запази толкова дълго". 

А ние знаем, че точно такава силна магия е свързана с драконите. Затова много фенове вярват, че в самия Вал се крие леден дракон, чакащ да бъде събуден.

7. Бран ще лети

В допълнение на теорията за ледения дракон множество от феновете, подкрепящи именно нея, вярват, че способностите на Бран като Варг ще му позволят да лети. И не как да е, а ще се всели в самия леден дракон. Би било много готино, нали?

 

Дали всичко това е вярно, или безмилостният Джордж Р. Р. Мартин е замислили нещо друго – ще разберем през юни.

Сподели.