Fun. покориха и UK Top 40, фотофиниш определи лидера в чарта за албуми

Pinterest LinkedIn +

Седем седмици след рилийза на сингъла на Острова, We Are Young на американската алтърнатив поп-рок банда fun. и Janelle Monae се изкачи до върха на UK Top 40. Това се случи въпреки оспорваната конкуренция от страна на бой бандата The Wanted с новоиздаденото парче Chasing The Sun.

We Are Young прекара шест последователни седмици под No.1 в американския Hot 100, но сега за първи път успява да повтори това постижение и от другата страна на океана.

След като бе три седмици на лидерската позиция в UK Top 40 и миналата седмица сериозно застраши първото място на Gotye, Карли Рей Джепсън продължава да държи третото място на Острова с Call Me Maybe, спечелвайки аванс пред бившия No.1 на Rita Ora – RIP.

Топ 5 се допълва от Too Close на 26-годишния лондончанин Алекс Клеър, който има връзка с Ейми Уайнхаус преди да стане известен.

Второто място на американския блус рок китарист Джо Бонамаса с единадесетия му студиен проект Driving Towards The Daylight е най-успешният дебют в официалната класация за албуми на Острова, чийто нов лидер е Emeli Sande с дебютния си албум Our Version of Events, издаден през февруари 2012 г.

По данни на Official Chart Company, разликата в количеството продадени копия от тези два албума е по-малко от 100 копия.

"21" на Адел, за който изминалата седмица бе 70-та след премиерата му, е поставен на трето място, а Born and Raisen на Джон Майер, за който се предполага, че ще оглави следващото издание на Billboard 200, дебютира непосредствено зад него (4).

Топ 5 се допълва от Bee Gees с best-of компилацията им Number Ones (2004). Ръстът в продажбите на изданията на групата – една от най-успешните в британската музикална история, бе очакван – на 20 май още един от братята Гиб, Робин, си отиде от този свят.

По-назад в класацията дебютират още The Temper Trap с едноименния си втори студиен албум, St Etienne с Words and Music, и още един американски китарист – Slash, с втория си самостоятелен проект Apocalyptic Love.

Сподели.