"Fun Lovin‘ Criminals" в София! Очаквайте ги в края на октомври!

Pinterest LinkedIn +

Американската банда гостува в столицата за клубен гиг на 22 октомври в City Stage

Кой не знае "Fun Lovin’ Criminals"? Koй не е чувал за тях! Любимите нюйоркски бандити се завръщат у нас по-малко от две години след последното си гостуване в България, заради… феновете!

Последният концерт на криминалните от Ню Йорк се превърна в ярко, шумно парти, което още се помни в София, и бандата побърза да обяви нов концерт у нас, този път – клубен гиг на 22 oктомври в "City Stage". Заразителен микс от кинематографичен хип-хоп, рокендрол, блус, джаз и латино соул, елегантни костюми и любопитни текстове с криминални, но и комични истории от Ню Йорк за наркотици, престъпност и екзистенциална досада. Това са "Fun Lovin’ Criminals", които България познава и обича."Fun Lovin' Criminals" се сформират през 1993 г., след като Фаст среща Хюи в нощния клуб "The Limelight" в Ню Йорк. Дебютният им албум "Come Find Yourself" достига № 7 в британските класации и е сертифициран като платинен в Обединеното кралство и като златен в Нидерландия. Най-големият им хит „Scooby Snacks“ съдържа диалози от филмите „Pulp Fiction“ и „Reservoir Dogs“ на Куентин Тарантино. Песента достига своята връхна точка № 12 в британската класация за сингли през 1997 г. и получава сребърен статус от Британската фонографска индустрия (BPI) през юли 2022 г.

Групата е издала шест студийни албума, три диска с концертни записи и четири компилации с хитове на FLC, алтернативни версии и B-страни. Настоящият състав на групата се състои от Браян Лейзър - Бързия (Brian „Fast“ Leiser), Франк Бенбини (Frank Benbini) и Ниам Кортази (Naim Cortazzi) от "Happy Mondays". На живо в София публиката ще може да чуе последното EP на FLC "The Capistrano Sessions", както и много от любимите хитове на бандата.

FLC идват за концерт в София отново на 22 октомври в City Stage по покана на Fest Team, а билетите влизат в продажба oт днес, като цените започват от 33 лв.
Сподели.