Fun Lovin Criminals и De Phazz забиха на втората вечер от Spirit of Burgas 2009

Pinterest LinkedIn +

Fun Lovin Criminals и De Phazz зарадваха българските фенове във втората вечер на Spirit of Burgas 2009. Макар посетителите да бяха доста по-малко в сравнение с ден по-рано, когато хедлайнери бяха Faith No More, изявите на двете групи бяха посрещнати със сериозен интерес.

Програмата на главната сцена откриха Siluet и Gravity Co., а веднага след тях настроението подгряха именно добре познатите у нас, De Phazz. Групата пристигна на бургаския фестивал в оригиналния си състав (Karl Frierson, Pat Appleton, Pit Baumgartner и Otto Engelhardt) и заложи както на познатите си хитове, така и на парчета от последния си албум "Big".

 "Продължаваме да работим и през май 2010 година очаквайте нов албум", разкриха специално за Avtora.com от De Phazz.

По същото време на другите сцени купонът продължаваше с Three-O-Five на блус и джаз сцената, Млък! на рок сцената и One Love Crew, Нокаут и Senior Buffo&The Synchronizers на "На тъмно” сцената.

Час преди полунощ и Fun Lovin Criminals поздравиха отново българската публика. Във видимо превъзбудено настроение музикантите си подаваха цигара, изпълнявайки парчето "Smoke 'em" и започнаха сета си със специален поздрав към рожденик от публиката. Бандата бе за трети път в България и определено не скри удовлетворението си от екзалтираните родни фенове.

"По пътя за първия ни концерт в Пловдив феновете бяха окупирали магистралата, за да ни посрещнат", споделиха музикантите.

Участието им на Spirit of Burgas 2009 продължи с блус импровизации, една от които бе близо 10 минути. Концертът завърши с два биса, сред които и кавър на Джими Хендрикс.

Купонът продължи и след като хедлайнерите слязоха от главната сцена. Безспорно един от най-очакваните и традиционно впечатляващи концерти бе този на Светльо & The Legends. С бутилка в ръка и бос Светльо Витков подгря публиката за внушително пого, което притесни охранителите.

На "На тъмно" сцената Ragga, Reggae & Ska вечерта продължи с интересни кавъри от Q Check, с  BGZ, La Muchedumbre и познатите от миналогодишното издание на фестивала - Surmata Harry's Coptor Mix.

Последната фестивална вечер ще даде възможност на феновете на Clawfinger да видят за първи път в България норвежко-шведската формация. Другите хедлайнери на главната сцена са Crystal Method. Изненадата на вечерта ще бъде на една от сцените, която ще се опита да обедини всички фенове с балканско парти с духовата музика на оркестър Карандила.


 

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.