Fuji XP200 – корав апарат от прах, вода и студ не се бои

Pinterest LinkedIn +

Лошото на съвременните цифрови фотоапарати е, че колкото по-богати на функции и екстри стават, толкова по-крехки и лесни за чупене са те. Досещате се – надписът "Made in China" в комбинация с множество нежни и фини електронни компоненти води дотам, че дори падане от кухненската маса на пода може да е фатално и да означава нова камера.

Да не говорим пък за излагането на фотоапарата на малко по-екстремни условия – в случай че желаете да го вземете с вас докато сте на планина или на плаж край морето. Пясък, прах и вода са смърт за електрониката и трябва наистина да ги пазите като очите си, ако искате да отнесете вкъщи куп красиви цифрови спомени, а не шепа безполезна пластмаса.

В този ред на мисли обаче какво ще кажете за апарат, който не се бои от подобни "силни" преживявания? Който без проблем слиза на до 15 метра под водата, не се плаши от скокове от високо (от два метра право на коравия под) и от ниски температури (до -10 градуса).

Именно такъв е новият екстремен модел на Fuji XP200 – идеален както за любители на силните усещания, така и за къмпингуващи семейства без изградени навици да си пазят фототехниката.

Екипиран със здрав, прахо-, водо- и удароустойчив корпус, този апарат впечатлява и с техническите си спецификации. "Коравата" му природа по никакъв начин не е свързана с компромиси в това отношение – той предлага 16МР сензор в комбинация с опция за серийно снимане със скорост от до 10 кадъра в секунда. Оптичен визьор липсва, но за сметка на това XP200 e оборудван с голям и ярък 3-инчов LCD дисплей с резолюция от 920 000 пиксела.

Така че дори под ярката слънчева светлина на морския бряг или под заснежените планински върхове няма да имате проблем да композирате снимките си.

Освен това два от най-чувствителните елементи на камерата – батерията и слота за мемори картата са защитени сигурно със специално двойно заключване, така че да се предотврати опасността от случайното им отваряне и контакт с вода или прах.

Сред другите интересни екстри на XP200 e и наличието на вграден Wi-Fi модул, който позволява директно прехвърляне на снимки и видео от апарата направо към РС без нужда от кабелна връзка.


Сподели.