Фронтмените на Motorhead и Megadeth с нови проекти

Pinterest LinkedIn +

Две от най-емблематичните фигури на съвременната хард рок сцена - Леми Килмистър (Lemmy Kilmister) от Motorhead и Дейв Мъстейн (Dave Mustaine) от Megadeth, подготвят за издаване нова продукция, плод на техните странични проекти. Първи ще излезе новият албум на The Head Cat – по-малко известната банда на Килмистър, чиято най-скорошна изява бе участието му във VHS видеото към White Limo на Foo Fighters.

Озаглавен Walk The Walk, Talk The Talk, проектът се явява наследник на издадения през 2006 г. дебютен албум Fool's Paradise и ще се появи на 21 юни. В него са включени 12 парчета със заглавия като American Beat, Crossroads Blues, The Eagle Flies On Friday и Bad Boy, наред с кавър версиите на Let It Rock на Чък Бери и Something Else на Еди Кокран, част от които могат да бъдат чути в официалната Facebook страница на бандата.

Останалите двама членове на The Head Cat, които се сформират преди 11 години, за да свирят заедно рокабили блус и неподправен американски рокендрол, са барабанистът Slim Jim Phantom от The Stray Cats и китаристът Danny B Harvey от Lonesome Spur.

За разлика от The Head Cat, сформираната от фронтмена на Megadeth и бившия китарист на Anthrax Дан Щпиц (Dan Spitz) банда Red Lamb тепърва ще се представи на хард рок феновете с дебютния си запис, по който работи с Johnny K (Disturbed, Machine Head, Staind).

По думите на самия Дейв Мъстейн, звученето на Red Lamb може да бъде сравнено с това на Disturbed, Soundgarden или Rage Against The Machine, а отчасти и с това на Anthrax, макар да е "много по-модерно и тежко".

Сподели.