From Dust стана най-бързо продаваната XBLA игра на Ubisoft

Pinterest LinkedIn +

Богоподобната симулация From Dust, отличена с Best of E3 2011 Game Critics Award за "Най-добра стратегическа игра", е най-бързо продаващата се Xbox Live Arcade игра на Ubisoft на всички времена, обяви компанията с прессъобщение до медиите, в което се посочва, че продажбите на заглавието, произведено от Ubisoft Montpellier, надхвърлят с 45% тези на най-успешните им XBLA рилийзи до момента.

Сред тях са Beyond Good & Evil, Scott Pilgrim vs. the World: The Game и Teenage Mutant Ninja Turtles. Една от причините за успеха на From Dust, чийто главен дизайнер е Ерик Шаи – създателят на Another World и Heart of Darkness, се крие във факта, че това е първото заглавие на Ubisoft, включено в ежегодната промо кампания на Microsoft - Summer of Arcade.

От 27 юли – премиерната й дата в XBLA, до 17 август – денят, в който ще излезе в Steam, Xbox 360 остава единствената платформа, на която може бъда играна, което също е фактор за силните продажби на играта през платформата на Microsoft.

From Dust поставя играчите в перспектива от трето лице, давайки им божествена власт над различни видове материя, а именно - пръст, лава, вода и растителност. Действието в нея се развива на малък остров, чието примитивно племенно население ще трябва да устои на природни стихии като вулканични изригвания, земетресения, пожари, цунами и др., за да еволюира. Играта ще бъде издадена и в PlayStation Network "скоро".

Сподели.