Френският президент Еманюел Макрон написал еротичен роман като тийнейджър

Pinterest LinkedIn +

Оказва се, че френският президент Еманюел Макрон умее да борави и с палавите думи. Държавният глава написал еротичен роман много преди да оглави Франция, още като 16-годишен тийнейджър.

"Brigitte Macron, l'affranchie" − биографията на френската първа дама Бриджит Макрон, която скоро ще бъде публикувана, разкрива, че през 1993 г. настоящият домакин на Елисейския дворец е написал 300 страници еротична литература. Те се отнасяли до тогавашната му учителка по литература, която днес е негова съпруга.

Според Маел Брън, близък до семейството журналист и автор на биографията, по-ранните слухове за творбата са потвърдени от тогавашния съсед на Еманюел Макрон, който е писател и е редактирал ръкописа.

"Аз го познавах от квартала и един ден ме помоли да отпечатам 300 страници от една книга, която току-що беше написал. Това беше един дързък роман, колоритен! Имената, разбира се, бяха измислени, но мисля, че те изразяваха онова, което той чувстваше по това време", каза източникът.

Любопитно е, че най-малко двама членове на кабинета на Макрон имат подобен принос към литературата. Марлен Шапа, отговаряща за равенството между половете, е издала еротичен роман под псевдоним. Бившият министър на икономиката Бруно Ле Майер пък издал книга, озаглавена "Министър" ("Le Ministre"), който съдържа "много апетитна сцена".

Книгата за първата дама на Франция ще се появи в книжарниците на 17 януари.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.